Skoči na glavno vsebino

UČENCI NAŠE ŠOLE SO STAREJŠIM POLEPŠALI DAN

Vsako leto 1. oktobra obeležujemo Mednarodni dan starejših. Nacionalni inštitut za javno zdravje je letošnjo obeležitev zaznamoval z vseslovensko akcijo »Pokloni čas, polepšaj dan«.

Tudi na OŠ Janka Glazerja Ruše spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje, zato smo se pridružili tej akciji in se v petek, 29. 9. 2023 po pouku, z veseljem odzvali povabilu Doma pod gorco. Tamkajšnji stanovalci se vedno razveselijo nastopa naših učencev. Filip iz 9. a jih je razveseljeval z igranjem na harmoniko, nekateri starejši so celo zaplesali. Tiya iz 7. c jih je pobožala s svojim čudovitim glasom, naši Glazerčki – Maja, 3. a, Gašper, 6. b in Erik iz 7. c so ob spremljavi kitare, ki jo je igral Jaka iz 8. b, s svojim ubranim petjem zapolnili srca starejših s toplino in srečo. Aleksey iz 9. c pa je poskrbel za tonsko – tehnični del programa. Skratka, naši učenci so z veseljem poklonili svoj čas in vsem prisotnim polepšali dan.

Praznovanje Mednarodnega dne starejših je priložnost za razmislek o vprašanjih, kot so socialna varnost, zdravstvena oskrba, pravičnost in enakost v starosti ter spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja. Obenem je to tudi čas za izražanje hvaležnosti in spoštovanja do vseh tistih, ki so prispevali k razvoju družbe skozi svoje dolgo življenje (NIJZ, 2023).

Zapisala: Renata Štritof

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost