Skoči na glavno vsebino

JESENSKI DAN ŠPORTA

Obveščamo  vas, da Športni park Ruše organizira Jesenski dan športa.

RAVNATELJLADISLAV PEPELNIK

V soboto, 30. 9. 2023 se bo v Športnem parku Ruše odvil Jesenski dan športa.

Vabimo vas, da se nam pridružite od 9. ure naprej, ko se bodo pričele odvijati različne športne aktivnosti:

  • 9:00 DRUŽINSKO KOLESARJENJE PO DRAVSKI KOLESARSKI POTI

V sodelovanju z RRA Maribor bomo kolesarili po čudoviti Dravski kolesarski poti, ki nas bo popeljala do Drava centra in nazaj v Športni park Ruše (s kratkim postankom).

Potrebujete le izpravno kolo, čelado in dobro voljo! Pot poteka po ravnini brez večjih klancev in je primerna za kolesarje vseh starosti, za posameznike in družine. V

  • 10:00 POLIGON ZA NAJMLAJŠE

Vzgojiteljice Vrtca Ruše bodo pripravile zanimiv poligon s športnimi izzivi, ki bodo poskrbeli za zabavo in gibanje na svežem jesenskem zraku za naše najmlajše.

  • 10:00 TIROLSKA ŽIČNICA IN PREDSTAVITEV GORSKE REŠEVALNE SLUŽBE MARIBOR

Člani Gorske reševalne službe Maribor bodo z velikim veseljem predstavili delovanje društva, intervencijsko vozilo, ki se ga uporablja na reševalnih akcijah, za prikaz ene izmed reševalnih vrvnih tehnik GRS-ja pa bodo izdelali

t.i. Tirolsko žičnico, ki tokrat ne bo namenjena transportu poškodovancem, temveč vsem zainteresiranim otrokom ter mladini, ki jih bo zanimal potek reševanja z omenjeno tehniko.

  • 14:00 PREDSTAVITEV PGD RUŠE

PGD Ruše bo na Jesenskem dnevu športa prikazal temeljne postopke oživljanja z uporabo AED, pomoč ob krvavitvah in dušenju, predstavili nam bodo gasilsko vozilo GVC-1 in uživali bomo ob prikazu gasilske pene.

  • 14:00 SPREJEM SVETOVNE PRVAKINJE V KARATEJU, MATEJE BREZNIK KABAJ

V sklopu programa, ki so ga pripravili učenci Osnovne šole Janka Glazerja Ruše, bomo na Jesenskem dnevu športa sprejeli svetovno prvakinjo v karateju, Matejo Breznik Kabaj.

  • 15:00 PREDSTAVITEV DVRP PODRAVJE IN PRIKAZ REŠEVANJA Z REŠEVALNIMI PSI

Društvo vodnikov reševalnih psov Podravje je pripravilo prikaz reševanja z reševalnimi psi in predstavitev svojega društva.

Čez celoten dan se bo odvijalo še mnogo športnih aktivnosti. Program je dostopen na: https://sportruse.si/events/jesenski-dan-sporta-2023/

Vabljeni, da z nami aktivno preživite soboto!

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost