Skoči na glavno vsebino

SPREMEMBA ODLOKA O IZJEMAH OD KARANTENE NA DOMU

Ruše, 18. 1. 2022

Spoštovani starši!

Posredujem vam Spremembe odloka, ki začne veljati v sredo, 19. 1. 2022.

Zadeva: SPREMEMBA ODLOKA O IZJEMAH OD KARANTENE NA DOMU PO VISOKO TVEGANEM STIKU S POVZROČITELJEM NALEZLJIVE BOLEZNI COVID-19

Obveščam vas, da je Vlada RS 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Obe spremembi sta objavljeni v Uradnem listu RS, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022.

Izjema velja  za učence, ki so imeli visokorizični stik v šoli, razen kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev oziroma dijakov. Ti učenci se morajo v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli.

Dopolnjeni 8. člen odloka določa, da se opravljeno presejalno samotestiranje v skladu z odlokom, ki ureja izjeme od karantene, šteje tudi za izpolnjevanje pogoja PCT za udeležbo v glasbeni šoli in obšolskih dejavnostih. Učencem prav tako ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:

– izpolnjujejo določila druge ali tretje alineje 2. člena odloka, ki ureja izjeme od karantene (to pomeni, da so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni),

– predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne le 15, kot je veljalo doslej.

OSTANITE ZDRAVI!

Ravnatelj:

Ladislav Pepelnik, mag.

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost