Skoči na glavno vsebino

Knjižnica – branje

BRANJE | UČBENIŠKI SKLAD |  KAKO NAREDIM SEMINARSKO NALOGO

PREŽIHOVA BRALNA ZNAČKA

Na naši šoli učenci berejo za Prežihovo bralno značko. Učenci od prvega do petega razreda berejo v dogovoru z razredničarko, ki je tudi mentorica bralne značke. Starejši (od šestega do devetega razreda) pa se o prebranem pogovarjajo s knjižničarko in sošolci pred in po pouku. Beremo od 17. septembra do 2. aprila.

GLAZERJEVA BRALNA ZNAČKA ZA STARŠE

Kako poteka Glazerjeva bralna značka za starše?

Otrok Vas prijavi v šolski knjižnici, dobil bo zloženko, na katero boste vpisali štiri prebrane knjige in misel o knjigi, branju. Predlaganih je nekaj naslovov knjig, lahko pa prebirate knjige po lastnem izboru. Učenci si lahko tudi za Vas izposodijo knjigo v šolski knjižnici. Vsekakor priporočamo, da starši starejših otrok preberete skupaj kakšno knjigo in se o njej pogovarjate, saj mnogi mladinski romani ponujajo različna izhodišča za pogovor in se lahko tudi na ta način približate otroku.

Vzemite si čas in ga kanček namenite dobrim knjigam ter si postavite cilj in oba z otrokom opravita bralno značko. Za vsa vprašanja lahko pišete na aleksandra.rozic@glazer.si.

BRALNI IZZIV ZA ZAPOSLENE

Tudi učitelji in ostali delavci naše šole berejo in se tako trudijo, da so zgled učencem. Bralni izziv poteka podobno kot Glazerjeva bralna značka za starše, v zbornici so zloženke.

NAŠA MALA KNJIŽNICA

V projektu sodelujejo nekateri učenci od1. do 5. razreda.

http://www.nasamalaknjiznica.si/sample-page/

Razvoj pismenosti in učenje jezika za mlade učeče se v neugodnem položaju

Zbirka primerov dobre prakse

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost