Skoči na glavno vsebino

REGIJSKO TEKMOVANJE ZA ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL

Na regijskem tekmovanju za Šolski plesni festival, ki je potekal na OŠ Markovci, so učenke in učenci dosegli odlične rezultate. Regijskega tekmovanja se je udeležilo 21 učencev in učenk od 5. do 9. razreda, ki so bili izbrani na šolskem tekmovanju.
2. triado je zastopalo 6 učencev v solo plesih v popu, latinu in hip hopu in so ekipno osvojili odlično 1. mesto. V kategoriji je plesalo kar 70 plesalcev. Posamično so priplesali:
1. mesto: Alisa Mihelak, 6. a,
2. mesto: Ema Trop, 5. b,
3. mesto: Laura Markuš, 6. c,
5. mesto: Lina Pogačnik, 5. ,b
6. mesto: Tin Kuntner, 5. c.
Ti učenci so s tekmovanjem na regijskem nivoju zaključili.
Prav tako so ekipno 1. mesto osvojile učenke 3. triade, ki so šolo zastopale v solo plesih v popu, latinu in hip hopu. V tej kategoriji je sodelovalo 37 plesalcev.  Ekipo je sestavljalo 6 učenk, med njimi so se štiri uvrstile v finale in so med posamezniki zasedle naslednja mesta:
1. mesto: Neli Lesjak, 9. a,
2. mesto: Lili Jert, 9. a,
5. mesto: Tara Potrč, 7. a,
6. mesto: Ariana Lešnik, 9. b.
Vseh šest učenk se je uvrstilo na državno tekmovanje.
Med tremi šolami je 1. mesto osvojila tudi šolska plesna skupina, v kateri pleše 16 učencev 7., 8. in 9. razreda in se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 1. junija 2022.
Velika zahvala za vrhunske rezultate gre klubu Plesana dimenzija in učiteljicama Nastasiji in Nini, ki z učenci pridno nabirata plesno znanje.
Čestitke vsem!
Rosana Pirš
(Skupno 523 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost