Skoči na glavno vsebino

PONOVNO SMO JUNAKI NAŠEGA ČASA

Slovenska filantropija je koordinatorica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, v katero je vključenih več kot 1900 prostovoljskih organizacij. Na Slovesni dan prostovoljstva, 21. maja 2024, so v Kočevju, pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar, podelili priznanja najzaslužnejšim na področju prostovoljstva.

Letos je med prejemniki nazivov Junaki našega časa 39 osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov; med njimi je tudi naša šola, ki je v tem šolskem letu že šesto leto zapored potrdila naziv Junaki našega časa. Naziv pridobijo ali potrdijo šole, ki aktivno spodbujajo učence k prostovoljstvu in zagotavljajo mentorsko podporo njihovemu delu.

Na šoli smo predani prostovoljstvu, z učenci opravimo številna dobra dela, gradimo in krepimo vrednote (so)bivanja in se odzivamo na aktualna dogajanja z namenom nudenja pomoči ranljivim skupinam. Ponosni smo, da so naša dejanja prepoznana v slovenskem prostoru.

Hvala vsem, ki sodelujete v naših prostovoljskih zgodbah in tako širite solidarnost med ljudmi. Več na https://www.prostovoljstvo.org/junaki-nasega-casa-2024

Zapisala: Renata Štritof

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost