Skoči na glavno vsebino

PODELITEV NAZIVA JUNAKI NAŠEGA ČASA IN POSEBNO PRIZNANJE ZA NAŠO ŠOLO

Tudi v tem »nenavadnem« šolskem letu smo na šoli izvedli več odmevnih prostovoljskih akcij. Priključili smo se obema vseslovenskima akcijama »Dan za spremembe« in s pozitivnimi motivi polepšali stene prostorov Rdečega križa v Rušah ter s pismi pomagali premagovati osamljenost starejšim v Domu pod Gorco. Zbirali smo hrano in druge priboljške za živali v Zavetišču. Dečku s cerebralno paralizo smo pomagali z zbiranjem zamaškov za njegove terapije. Učenci so se družili tudi z uporabniki VDC Polž Maribor – enota Ruše, tokrat le preko spletnih aplikacij. Ob koncu šolskega leta pa smo izvedli še zbiralno akcijo šolskih potrebščin, igrač in slikanic za otroke in vse zbrano predali Rdečemu križu Ruše.

Slovenska filantropija nam je v Nacionalnem tednu prostovoljstva (17.–23. 5. 2021) podelila naziv Junaki našega časa in se nam zahvalila za vsa dobra dela, ki smo jih kljub neštetim omejitvam naredili na področju promocije prostovoljstva in spodbujanja solidarnosti med učenci. Žal letos zaradi nastale situacije niso mogli izpeljati svečane prireditve s podelitvijo.

Naša šola je s strani Slovenske filantropije prejela še posebno priznanje. V obrazložitvi so zapisali:

Nekaterim šolam je kljub vsem omejitvam in ukrepom, ki jih je prineslo preprečevanje širjenja koronavirusa, in šolanju na daljavo, uspelo prostovoljske aktivnosti ne le prilagoditi in jih izvajati na visoki ravni, ampak so situacijo izkoristile tudi za izpeljavo novih projektov, zato so dobile tudi posebno priznanje za angažiranost in inovativnost. Te šole so: OŠ Janka Glazerja Ruše,  OŠ Komenda Moste, OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Gimnazija Celje – Center in Gimnazija Novo mesto.

Vsem učencem, učiteljem, staršem in drugim sodelujočim, ki ste na različne načine pomagali pri izvedbi akcij, se iskreno zahvaljujemo. Hvala, ker prispevate k boljši družbi za vse.

Seznam vseh Junakov našega časa si lahko ogledate na spletni strani: https://www.prostovoljstvo.org/natecaj/junaki-nasega-casa-2021

Renata Štritof, koordinatorica prostovoljskih aktivnosti

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost