Skoči na glavno vsebino

Dvodnevni tabor za nadarjene učence

DVODNEVNI TABOR ZA NADARJENE UČENCE

Dvodnevni tabor za nadarjene učence je potekal 25. in 26. septembra 2015 na naši šoli. Učiteljice, izvajalke tega programa, smo učence razdelile v skupine, ki so krožile med različnimi delavnicami.

GEOGRAFSKA DELAVNICA

Učenci so reševali zanimive geografske naloge v računalniški učilnici, s področja vesolja, Evrope in Slovenije. Nekatere naloge so bile kot utrjevanje in nadgradnja učne snovi, ki jih obravnavamo pri pouku, nekatere pa so zahtevale tudi veliko splošne razgledanosti in povezovanja različnih predmetnih področij, povzemanje, argumentiranje, primerjanje.

Erika Germič

dv1 dv2

dv3

GLASBENA DELAVNICA

»Do glasbe čisto preprosto, toda kako?«

S plesom DU-BI-DU-BI-DU, s koraki left in right, s spremljavo telesnih gibov klasične in jazz glasbe, s poustvarjanjem glasbe z Orffovimi glasbili in še in še, če ne bi ura tako hitro minila.

In začutili smo, da imamo glasbo tudi v sebi, ne samo okoli nas.

Darinka Jesenko

dv4 dv5

DELAVNICA V NEMŠKEM JEZIKU

Na delavnici v nemškem jeziku z naslovom »Mednarodni bonton – pregovori« sem si zastavila, da bodo učenci skozi različne dejavnosti razvijali odnos do tujega jezika – nemščine, da bodo s pomočjo zvokov in slikovnega materiala razmišljali o vsebini pregovorov, da bodo analizirali nemške pregovore in njihov izvor ter iskali ustreznico v slovenščini ter njen izvor, da bodo posneli »razlago« pregovora brez besed z analizo svojega dela. Delavnica je potekala v ustvarjalnem vzdušju. Nastali so zanimivi posnetki posameznih pregovorov.

dv6 dv7

Slika 1: Pri delu smo si pomagali s tablicami.

dv8

Slika 2: Ob koncu delavnice smo drug drugega pohvalili.

Tatjana Lubej

 

MATEMATIČNA DELAVNICA O NEMOGOČIH PREDMETIH

Učenci so spoznali dela M. C. Escherja, ogledali so si zanimive optične prevare, spoznali nemogoče predmete (nemogoči trikotnik, vilice …) in jih načrtovali, za tem pa tudi izdelovali iz papirja in lego kock. Seveda so jih tudi fotografirali.

dv10 dv9

dv12 dv11

Leonida Osojnik

A tudi na zabavo nismo pozabili. Za večerjo smo si pečene hrenavke pripravili kar sami.

Pred taborniškim spanjem (v spalnih vrečah v učilnici) smo se družili tudi v nočnem kinu.

V zadnji delavnici smo se skupaj zabavali ob igri UBONGO.

 

dv13 dv14

Druženje smo zaključili z evalvacijo našega dela in željami po ponovnem druženju.

(Skupno 1.294 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost