Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO – 27. 11. 2020

Ruše, 27. 11. 2020

Spoštovani starši!

Pred nami je še en teden dela na daljavo. Epidemiološka slika se noče in noče izboljšati, zato ukrepi veljajo še naprej. V primeru, da se bo stanje popravilo, napoveduje MIZŠ ponovno odprtje šol in vrtcev. Po predvidevanjih bi od 7. 12. 2020 najprej prišli v šolo učenci od 1. do 3. razreda in vrtčevski otroci. Vse je seveda odvisno od situacije v naslednjem tednu. Zato je zelo pomembno, da se vsi skupaj držimo priporočil in s tem pripomoremo k zajezitvi virusa.  

ZNAMO IN ZMOREMO!

V tem tednu se je zgodil tudi zelo pomemben korak, saj je bil sprejet sklep o ukrepih za nemoteno vzgojno izobraževalno delo v tem šolskem letu. Povzemam vsebino sklepa.

Šolsko leto 2020/2021 bo imelo samo eno ocenjevalno obdobje, ki bo trajalo od 1. 9. 2020 do 24. 6. 2021, razen za učence 9. razredov, ki bodo zaključili šolsko leto 15. 6. 2021. Pri predmetih, ki so po predmetniku največ dve uri na teden, bosta dovolj dve oceni, pri predmetih, ki se izvajajo enkrat na teden, bo zadostovala ena ocena. Pri predmetih, ki se po predmetniku izvajajo več kot dve uri na teden, bodo zadostovale najmanj tri ocene v celem šolskem letu. Zelo pomemben korak pred ocenjevanjem, je preverjanje in ocenjevanje znanja. Šele, ko je snov dovolj utrjena in preverjena, lahko učitelji pristopijo k ocenjevanju.

Ker vemo, da je ocenjevanje znanja ena najbolj stresnih situacij v šoli, se bo s tem sklepom nekoliko zmanjšal pritisk na učence, posledično pa tudi na učitelje.

V torek, 1. 12. 2020, bomo izvedli roditeljske sestanke. Ob 17.00 za učence od 1. do 5. razreda, ob 18.00 pa za učence od 6. do 9. razreda. Video roditeljski sestanki bodo potekali na daljavo. Natančna navodila in povezave vam posredujejo razredniki.

Za učence od 1. do 5. razreda še naprej izvajamo dežurno varstvo in organiziramo kosila za socialno ogrožene. Prijave sprejemamo na miro.jausovec@glazer.si

OSTANITE ZDRAVI, UPOŠTEVAJTE UKREPE, DA BOMO LAHKO ŠOLSKO LETO ČIM PREJ NADALJEVALI V ŠOLI.

Ravnatelj: Ladislav Pepelnik, mag.

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost