BRALNI MARATON

17. septembra, ob dnevu zlatih knjig, ob obletnici rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka, po vsej Sloveniji potekajo različni dogodki, ki so povezani s knjigo in branjem. Uradno pa se začne bralna sezona in branje za Prežihovo bralno značko.

Da bi ozavestili pomen branja, smo organizirali bralni maraton. Prvo šolsko uro so brali vsi učenci, povezali so se medgeneracijsko. Deveti razred je bral z drugim, osmi s prvim, peti s sedmim … vsak je imel svoj par. Najprej so se pogovorili o pomenu branja, nato so se prepustili različnim bralnim izzivom. Brali so zgodbe in pisali nadaljevanja, se lotili ustvarjanja stripa po zgodbi. Po navodilih so izdelali izdelek. Drugi so morali za sliko iz geometrijskih likov napisati navodila, nato pa so mlajši narisali po njihovih navodilih to sliko, izdelki so bili zelo različni. Nekateri so prebirali mlajšim svojo najljubšo zgodbo iz otroštva, drugi so skupaj brali knjigo Piko dinozaver. Učenci pa so se lotili tudi ilustracije pesmi Jesen Srečka Kosovela v tehniki kolaž.

Od 8. 9. 2019 do 13. 10. 2019 je tudi nacionalni mesec skupnega branja, tako da je lahko tudi v družini to začetek skupnega branja in se starši s svojim otrokom odpravite v čudoviti svet knjige ter ste vsaj občasno otroku bralni zgled.

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)